Într-un univers conectat în care imaginile spun povești pe care le putem împărtăși instantaneu cu comunități pasionate sau cu prietenii și familia, toți vrem să facem poze frumoase. Atunci când subiectul este blănosul din dotare, acest exercițiu poate fi complicat. Un animăluț se mișcă mult și nu stă neapărat liniștit că să fie imortalizat. Cunoști și tu frustrarea de a avea un rezultat flu, tocmai atunci când cățelul sau pisica ta făcea ceva atât de drăgălaș sau de amuzant că ți-ai fi dorit să poți arăta asta lumii întregi.

A face poze de calitate, depinde, bine înțeles de materialul pe care îl folosești. În ziua de azi, cu un smartphone poți captura imagini frumoase, chiar dacă nu înlocuiește frumusețea și nivelul de detalii al unei imagini făcute cu un aparat foto reflex. Dar dacă respecți câteva reguli simple, poți avea rezultate superbe, fie pentru rețelele sociale, fie pentru arhiva ta personală. Iată 10 sfaturi pentru a face poze frumoase cu animalul tău !

1. Pregătește ședința foto

O ședința foto reușită este o ședința pe care o pregătești minuțios dinainte. Încearcă să îți imaginezi dinainte ce ți-ai dori să vezi și să cauți eventual alte poze care te inspiră. Pinterest sau Instagram sunt surse inepuizabile de idei. Alege locația sau decorul și lasă frâu liber imaginației.

2. Nu uita să aduci jucării

Că să captezi atenția animalului tău atunci când faci poze cu el, înarmează-te cu bunătăți pe care le apreciază sau cu jucăriile lui preferate, pe care i le poți arăta pentru a-i captura privirea. Ține-le deasupra obiectivului pentru a imortaliza interesul sau și pentru a avea poze de neuitat.  

3. Coboară la nivelul lui

Pare logic, dar ai văzut cu siguranță destule poze în care oameni sau animale au fost imortalizați sub unghiuri care nu îi flatează. Atunci când vine vorba despre animăluțe, cel mai simplu este să ții aparatul la nivelul lor, pentru a nu distorsiona imaginea. Cum noi oamenii suntem mai înalți, ii privim de sus, dar secretul pentru o fotografie de impact și surprinzătoare este adesea un squat.

4. Nu folosi niciodată flashul

Chiar dacă te afli într-o încăpere în care nu ai o lumină foarte bună, nu folosi blitzul pentru a fotografia animalul tău. Privilegiază lumina naturală, fă pozele afară sau în fața unei ferestre atunci când este ziua, sau aprinde o lumina suplimentară dacă este noapte. Flashul se reflectă pe cornee și ies în evidență pupilele roșii, un look deloc natural pentru animalul tău. Sfatul acesta este valabil și pentru pozele cu oameni.

5. Fă focus pe ochii animalului

Ce poate fi mai frumos decât o privire intensă pentru a vehicula o emoție ? Focalizarea pe ochii animalului tău îți permite să capturezi natura însăși a relației voastre. În felul acesta, privirea lui va urmări privitorul la fel ca Mona Lisa !

6. Privilegiază viteza

Am avut cu toții experiență unei poze pe care o credeam perfectă și care s-a dovedit a fi flu. Un animal se mișcă în continuu. Reglează aparatul în mod rafală dacă vrei să nu ratezi expresiile de pe chipul său. 

7. Pune accent pe singularitate

Ce înseamnă o poză reușită ? Un clișeu bun trebuie să transmită o emoție. Aceasta este unică, așa cum unic este fiecare individ. Tu cunoșți cel mai bine animalul tău și știi ce îl face singular. Fii tot timpul pe fază ca să poți captura expresii și comportamente care îl caracterizează.

8. Nu îl obosi

La fel ca atunci când îl înveți noi tricksuri, nu uita că 5 minute de antrenament pe zi sunt suficiente. Fă ședințe foto scurte pentru a nu-ți obosi blanosul, atenția lor nu este la fel de concentrată pe termen lung ca a noastră. Dacă ești familiarizat cu semnalele de evitare (linsul nasului, deturnarea privirii, căscatul etc.) le vei repera cu ușurință, de îndată ce răbdarea lui va începe să slăbească.

9. Felicită-l și recompensează-l 

Să pozeze nu este o activtate obișnuită pentru toate animalele și efortul lui merită recompensat. Răbdarea și atitudinea pozitivă sunt valori sigure dacă îți dorești să faci din ședințele foto un moment agreabil și complice cu animalul tău.

10. Distrați-vă !

O ședința foto cu animalul tău este un bun motiv de joacă. Poate fi un moment drăguț în care redeveniți copii și uitați de griji pentru câteva minute, încercând să imortalizezi atât personalitatea lui cât și relația specială pe care o aveți. Dacă blanosul tău se simte în largul lui, vei avea cu siguranță poze frumoase. Iar dacă într-o zi nu are chef, nu îl forța, alte ocazii se vor prezența cu siguranță. 

11. (Bonus) Fă apel la un profesionist

Dacă ai încercat deja toate astea și nu ai fost satisfăcut de rezultat, te sfătuim să contactezi un fotograf profesionist. Există fotografi specializați în pozele cu animale și vei putea învăța multe din secretele lor observandu-i în acțiune. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *