Când ai un câine, ideal ar fi să îl scoți de 2 ori pe zi la plimbare. Dar ce înseamnă o plimbare reușită pentru câinele tău? În acest articol îți vom propune câteva idei care să te ajute să reușești acest lucru de fiecare dată.

Pentru o plimbare ideală, pregătește-te bine!

Iată care sunt accesoriile esențiale pe care trebuie să le ai la îndemână pentru câinele tău :

– Pentru o plimbare senină cu prietenul tău, ai nevoie de o lesă mai lungă decât cea standard ,  de 1,80 până la 2 metri.

– Elementul cel mai important din punctul nostru de vedere este un ham. Zgarda îl constrânge și îl poate chiar răni dacă trage în lesă sau se agită atunci când își dorește să se apropie de un obiect pe care vrea sa îl miroasă sau de un alt cățel. Poți opta pentru un ham anti-tractare, cu un punct de atașare în față, pe pieptul câinelui și nu pe spate (pentru câinii care trag în lesă)

– O lesă lungă de 5 până la 10 metri (pentru a oferi câinelui tău un moment de semi-libertate)

– Pungi pentru excremente

– Recompense (dacă vrei să-ți dresezi câinele)

– Un vas și o sticlă de apă (dacă temperaturile sunt ridicate, mai ales dacă ai un câine cu botul scurt precum un Bulldog sau un Boxer etc.)

Plimbă-ți câinele alegând locul potrivit

Cum alegi locul? Fie că alegi să mergi în parc, pădure, prin oraș, la plajă, munte, țară etc… prioritizează starea emoțională a câinelui tău.

O plimbare reușită pentru câinele tău

Educația este esențială pentru o plimbare în șiguranță și fără stres a câinelui tău. Prin urmare, câinele tău trebuie să cunoască elementele de bază precum: mersul în lesă, șezi, culcat, stop, etc…

Plimbările vor întări legătura și încrederea dintre voi și vor îmbunătăți întelegerea celuilalt. Astfel, poți profita de ocazia ieșirilor zilnice pentru a încorpora mici seșiuni de educație de 5-10 minute.

Plimbarea perfectă

O plimbare perfectă ar trebui să conste întotdeauna într-un moment de libertate sau semi-libertate pentru câinii care nu vin atunci când îi chemi. Așadar, fiți conștienți de faptul că o plimbare în lesă nu îți solicită suficient blănosul deoarece acesta trebuie să miroasă tot ce își dorește și să exploreze mediul înconjurător. Pentru a începe plimbările de calitate pentru câinele tău nu fii prea exigent cu acesta. Poate vrea să se ușureze sau are prea multă energie și, prin urmare, nu va fi neapărat atent la ce îi vei cere într-o primă fază. Începe plimbarea prin a-i acorda câteva minute de liniște.

În timpul plimbărilor, trebuie să eviți să vorbești prea mult cu câinele tău sau să-l chemi tot timpul. Acest lucru îl va învăța să fie mai atent la tine. De asemenea, nu uita să-l feliciți întotdeauna de îndată ce se întoarce natural la tine. Dacă nu ești șigur că se va întoarce, folosește o lesă lungă pentru a fi în șiguranță.

Câinele, un animal social care își dorește să se plimbe cu alți câini

Dacă ne întelegem așa de bine cu câinii, nu este un accident. Ca și noi, aceștia sunt animale sociale, au nevoie de interacțiune cu semenii lor pentru a fi fericiți. Interacțiunile cu oamenii sunt importante, dar și mai important este să îi permiți blănosului tău să întâlnească alți căței, ideal bine educați și echilibrati, pentru a-și putea concentra energia pe jocuri și alergat alături de prieteni, pentru a se șimți înconjurat și liniștit.

Socializarea cu alți câini și oameni ne permit nouă și blănoșilor nostri să întâlnim potențiali prieteni, cu care avem deja ceva în comun: dragostea pentru animale. Și, fară să vorbim neapărat despre dragoste (dar poate îți amintești începutul fîlmului 101 dalmatieni când Pongo și Perdita le permit celor doi tineri să se întâlnească și să se îndrăgostească) ne putem face numeroși prieteni începând doar prin a schimba impresii în parc.

Voi ați cunoscut oameni (și căței) interesanți în plimbările voastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.