Canicula ne dă tuturor bătăi de cap, fie că este vorba despre oameni sau despre prietenii noștri necuvântători. Pentru cățeii cu blană lungă și deasă, verile toride pot cauza disconfort sporit. Recomandările legate de toaletarea blănii le știm cu toții, însă tunsul nu este întotdeauna soluția ideală. Pe timpul ierni, cățeii cu blana lungă și deasă sunt protejați de frig, însă și pe timpul verii, exact această blană îi ajută să își regleze temperatura corpului și le apără pielea sensibilă de soarele arzător. Unde sunt soluțiile, vă întrebați probabil după ce ați citit aceste rânduri. Ei bine, nu se lasă mult așteptate! Iată câteva sfaturi care să vă fie de ajutor ție și blănosului tău.

Cățeii cu blana groasă au de fapt două straturi de blană, unul lung, rezistent și mai sârmos la suprafață și unul pufos și scurt dedesubt. Stratul de la suprafață năpârlește pe tot parcursul anului, dar cel care acoperă pielea trebuie întreținut în mod regulat. Dacă și acesta este îngrijit corespunzător prin periere, cățelul își va putea regla mai bine temperatura în zilele mai călduroase.

Spre deosebire de oameni, câinii nu elimină căldura în exces prin transpirație. Deși câinele are câteva glande sudoripare în lăbuțe, acestea ajută foarte puțin la reglarea temperaturii corpului. În schimb, ei elimină mult mai multă căldură „gâfâind”.

Mersul la salonul de toaletare canină

Cam o dată pe lună puteți merge cu blănosul la un salon unde personalul calificat îl va spăla, usca și toaleta. Stratul pufos al blănii se va desprinde prin urmare mai ușor și va putea fi rărit corespunzător.

Sfaturi pentru mișcare chiar și în zile călduroase

Din cauza căldurii excesive, probabil nu veți putea menține rutina obișnuită de mișcare, căci canicula dăunează tuturor, oameni sau animale de companie. Iată câteva soluții practice pentru zile caniculare:

Se recomandă a se rămâne în casă per total în zilele excesiv de toride. În casă temperatura este una constantă, iar blănosul are acces la apă și se poate hidrata corespunzător. Evitați ieșirile mai ales dacă aveți un cățel dintr-o rasă brahicefalică – mops, buldog, boxer, etc. Din cauza conformației lor anatomice, aceștia nu își pot regla corespunzător respirația și temperatura, iar dacă suferă și de probleme cardiace specifice acestor rase, riscul este și mai ridicat.

Dispozitivele de răcire pot ajuta și ele – există produse create special în acest scop:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.