Iarnă această, pisicuță ta va trebui să înfrunte și ea frigul. Asigură-te că este fericită și sănătoasă în sezonul rece, cu ajutorul acestor 5 sfaturi !

În timpul iernii, fie că pisica ta își petrece timpul afară, fie că rămâne exclusiv în interior, este important să iei precauții speciale pentru a te asigura că prietenul tău blănos pentrece o perioada agreabilă, în ciuda vremii.  Iată câteva sfaturi pentru a avea o pisicuță fericită în timpul iernii.

Perie în mod regulat blăniță pisicii tale

Căldura artificială are un impact real asupra pisicilor care trăiesc în interior. Felinele năpârlesc toamna, pentru a se acoperi de un strat nou de blăniță care le protejează de frig pe timpul iernii. Dar atunci când radiatorul funcționează, blăniță de iarnă cade. Pentru a evita formarea ghemotoacelor de blană, pentru a prezerva canapeaua, fotoliile, mocheta și covorul, îți recomandăm să perii în mod regulat pisica, mai mult iarnă decât în orice alt sezon.

Lupta împotriva paraziților de sezon

Căldură din apartament favorizează dezvoltarea și proliferarea paraziților, mai ales a purecilor. Nu înceta deci să administrezi produsele antiparazitare în timpul iernii.

Faptul că o pisica nu iese niciodată din casă, nu înseamnă că nu va avea pureci, deoarece aceștia pot intră în apartament trecând pe sub ușa sau de pe balcon. Nu uită să folosești produse pentru vermifugare de cel puțin două ori pe an.

Protejează-ți pisica de depresia hivernală

Oamenii nu sunt singurele creaturi care au o moralul în bernă în perioada toamnei și iernii. Pisicuțele sunt atinse și ele de acest sindrom. Nu te speria însă, mai multe soluții există pentru a remedia acestei situații.

Ø  Probiotice pentru pisici

Aceste bacterii ajută la liniștirea animalelor și diminuarea nivelului lor de stres, în plus de a le întări sistemul imunitar în timpul sezonului rece. Probioticele sunt deci o soluție eficientă pentru a-ți ajuta pisicuța să traverseze iarnă fără să fie atinsă de anxietate.

Ø  Luminoterapie pentru pisici

Unii veterinari prescriu antidepresive că Prozacul pentru animale. Dar există mijloace mult mai puțin invazive pentru a lupta împotriva depresiei, ca de exemplu luminoterapia.  Pisicile sunt mai sensibile decât noi la cantitatea de lumina pe care o primesc. Nu degeaba le place să stea tolănite la soare. Naturală, non-invazivă și economică, luminoterapia este foarte eficientă pentru felinele cărora le lipsesc zilele lungi și însorite.

Ø  Sport pentru pisici

Pisicilor le place să doarmă, este drept. Dar ele au de asemenea nevoie să își descarce energia. O pisicuță care rămâne pe canapea toată ziua, nu se interesează de jucării și nu se ridică pentru că nu are nici o altă opțiune, nu este o pisicuță fericită.  

Atunci când nu face suficientă mișcare, pisica ta produce mai puține endorfine, hormonul plăcerii. Este un adevărat cerc vicios împotriva căruia poți lupta stimulându-ți pisica. Ședințele de joacă cu ea se impun.

Mai multe proteine pentru pisica ta în perioada iernii

Pisica ta este obișnuită să iasă ? Frigul o poate descuraja fără doar și poate să rămână departe de căldură din apartament pentru o perioada prea lungă ? Dar dacă nu poate rezistă chemării unei plimbări afară, întâlnirilor cu prietenii ei din cartier sau unei partide de vânătoare, nu ezita să îi modifici alimentația, mărind proporția de proteine din porțiile zilnice.

Protejează lăbuțele pisicii de frig

Atunci când intră în contact cu zăpadă și gheață, te sfătuim să protejezi lăbuțele pisicii tale dacă are acces la exterior pentru a evita degerăturile. Poți aplică vaselină pe pernuțe înainte să o lași să iasă, de exemplu. Există de altfel și produse create special pe care le poți găși în magazinele noastre sau la medicul veterinar. Atunci când blanosul tău se întoare din plimbare, șterge-i lăbuțele și clăteștele cu apă proaspătă pentru a îndepărta sarea sau alt produs de dezăpezire pe care îl poate atinge afară.

Toate accesoriile de care ai nevoie

Iarna, pisica ta are nevoie de mai multă atenție decât de obicei. Idealul este să o perii în mod regulat, să îi propui colțuri călduroase pentru siesta, să o deparazitezi și să te joci cu ea.  Pentru toare acestea, ai nevoie de accesorii adaptate nevoilor sale. Pipete anti-parazitare, perii pentru pisici, jucarii adaptate, coșulețe sau pernuțe pufoase pentru felină ta, în magazinele Super Zoo găsești tot ce îți trebuie iarnă pentru a avea o pisica fericită.  

Un ultim sfat : profită de sezonul rece pentru a petrece mai mult timp de calitate cu blanosul tău. Va va face bine amândurora. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *