Vremea caldă aduce cu ea re-apariția paraziților externi. Oriunde merge, câinele tău se poate întâlni cu pureci, țânțari sau căpușe etc. În afară de ciupiturile lor care pot fi extrem de dezagreabile, aceșți paraziți pot de asemenea transmite maladii, unele dintre ele foarte periculoase. Este deci foarte important să îți protejezi blănosul de aceste insecte nocive pentru el.

 Pe piață există numeroase produse anti-parazitare care pot acționa în același timp împotriva mai multor paraziți. Vorbește despre asta cu medicul tău veterinar că să alegi soluția cea mai potrivită.

Ce fel de paraziți poate să ia câinele tău ?

E dimineață, câinele tău este nerăbdător să iasă la plimbare și parcul de lângă casă este destinația lui de vis la prima oră. Purecii sunt deja acolo și abia așteaptă o gazdă sănătoasă. Ei sunt paraziții cel mai des întâlniți. Câinele tău îi poate lua din iarbă, din interacțiunile cu alți căței, sau chiar și din interior, deoarece purecii se adaptează foarte bine și la tine în apartament.

A venit weekendul, vremea este caldă, te gândești că o plimbare în pădure v-ar face bine și ție și lui Goofy și ai perfectă dreptate. Nu uita însă că în zonele de pădure, contaminarea cu căpușe este un pericol real. Spre sfârșitul verii poți chiar să observi uneori puncte roșii pe pielea câinelui tău : acestea pot fi larve de căpușe care se hrănesc cu sânge.

Ați profitat de plimbarea de după-amiază și începe să se însereze. Penumbra este preferata insectelor care zboară, cum ar fi țânțarii, de exemplu. În sezonul cald, aceștia sunt foarte activi o dată cu căderea serii.

Cum pot vedea când câinele meu are paraziți ?

Când ajungi acasă după orice plimbare, te sfătuim să îți pui câinele să aștepte la intrare și să îi cureți metodic lăbuțele cu o cârpă umedă. Este ocazia să înlături eventualele murdării, dar și să examinezi extremitățile corpului sau, deoarece destul de des pielea dintre degetele lui Goofy este una din zonele preferate ale căpușelor, ai putea să le descoperi destul de ușor în timp ce verifici starea lăbuțelor lui.

După această etapă, poți folosi un pieptăn fin pentru a-l peria. Astfel vei vedea și dacă purecii au invadat blănița cățelului tău în timpul plimbării. Dacă înlături blana de pe spatele animalului tău, vei putea să remarci dacă la baza firului de par există o pudra neagră : mai exact dejecțiile acestor paraziți. Dacă nu vezi nimic, nu înseamnă că nici un parazit nu și-a ales domiciliul pe spatele lui. Purecii care s-au înfruptat deja cu sângele câinelui tău seamănă cu niște boabe de cafea mai mici. Adesea, aceștia se poziționează la nivelul urechilor animalului, acolo unde pielea este mai fină.

Ce produs să foloseșți pentru a-ți proteja câinele de paraziții externi ?

La Super zoo vei găși numeroase șampoane anti-paraziți. Acestea te pot ajuta să scapi de pureci dacă Goofy i-a găzduit deja în blănița lui, dar nu îl vor proteja pe termen lung. Pentru a alege un anti-parazit bun, trebuie să ții cont de mărimea câinelui tău, tipul de păr și modul său de viață. Cere sfatul medicului veterinar pentru a alege modul de administrare ideal pentru câinele tău. Acesta poate fi sub formă de pudră, colier, comprimate, spray sau pipete care se aplică direct pe piele.

Alege de preferință un produs care acționează pe termen lung. Produsele anti-parazitare externe au o durata medie de viață de până la 3 luni. Nu uita să înnoiești aplicarea lor la fiecare schimbare de sezon !

Când să folosești produse împotriva paraziților externi ?

Un câine poate face pureci în orice sezon deoarece temperatura din interiorul caselor noastre permite acestor insecte să își desfășoare ciclul de viață indiferent de temperatura exterioară.

Pentru a-ți proteja câinele în mod eficient de pureci, te sfătuim să foloseșți un produs special o dată pe luna, pentru a inhiba dezvoltarea purecilor. Acest tip de produs îți va permite să eviți și contaminarea apartamentului tău.

Dacă pleci în vacanță în zone unde insectele sunt numeroase, administrează un produs anti-parazitar înainte de plecare pentru a fi sigur că Goofy este protejat pe toată durata sejurului. De asemenea, este important să îți tratezi toate animalele în același timp, dacă ai mai multe. Nu uita însă că produsele pentru câini nu trebuie folosite pentru pisici deoarece acestea pot fi foarte toxice pentru micile feline.

Orice produs ai folosi, profită de plimbări în natură și verifică blănița cățelului tău după fiecare ieșire !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *