Atunci când temperaturile cresc este important să avem grijă de cățeii și pisicile noastre, care pot suferi de cald. Iată câteva sfaturi pentru a-ți răcori blănosul în timpul verii.

Umezește blana animalului tău

În mod regulat, în timpul zilei, răcorește-ți câinele și pisica cu ajutorul unui prosop sau al unei mănuși umede, aplicându-l pe burtică, boticul și urechile acestuia, sau orice altă zona fără blană de pe corpul acestuia.

Există de asemenea covorașe și veste răcoritoare care permit să reducem temperatura resimțită cu câteva grade. Foarte eficiente în timp de caniculă și ușor de folosit.

Dacă ai o grădină, nu ezita să instalezi o mică piscină pentru căței și jocuri de apă. Rezistente, acestea permit să îți răcoreșți câinele într-o manieră amuzantă pentru el. Ai grijă să îl uzi progresiv și nu dintr-o dată pentru a evita un șoc termic. 

Păstrează interiorul casei tale răcoros

Atunci când este foarte cald, încearcă să păstrezi interiorul casei cât de răcoros posibil. Închide deci ferestrele și trage draperiile, deschide-le pentru a aerisi pe timpul nopții sau dimineața foarte devreme. Pe timpul zilei, poți folosi aerul condiționat, dacă ai, sau un ventilator. Dacă plasezi o sticlă cu apă pe care ai congelat-o în prealabil în față unui ventilator, poți mari umiditarea aerului și grăbi răcorirea camerei. 

Adaptează programul plimbărilor

Pentru confortul câinelui tău, dar și pentru al tău, privilegiază plimbările de dimineață devreme sau seara după apus.

Ai grijă totuși, chiar dacă temperatura aerului va fi mai scăzută la primele ore sau după apusul soarelui, solurile betonate pot rămâne fierbinți o perioadă  mai lungă. Pentru a preveni riscurile de a răni pernuțele cățelului tău, poți aplica o cremă protectoare, pe baza de uleiuri vegetale și esențiale, aceasta protejează și evită iritațiile atunci când temperaturile sunt ridicate.

Dacă ai norocul de a locui la malul marii, câinele tău va fi încântat să profite de aerul marin. Poți să îl duci să se plimbe și în pădure, la umbră și locuri cu umiditate mai mare.

Toaletează-ți  câinele și pisica

Blana câinelui tău îl protejează de frig iarnă, dar și de cald vara, deoarece are un efect izolant. Te sfătuim să îți perii în mod regulat câinele și pisica pentru a elimina surplusul de blană și a ajuta aerul să circule aproape de pielea acestuia.  Dacă ai obiceiul de a-ți duce câinele la toaletat, vara poți cere o tunsoare de sezon!

Hidratează-ți corespunzător animalul

Hidratarea este foarte importantă pe timul verii atât pentru câinele cât și pentru pisica ta.  Lasă-le la dispoziție o cantitate mai mare decât de obicei cu apă proaspătă, în care poți adăuga chiar și cuburi de gheață, sau investește într-o fântână electrică pentru a transforma băutul apei într-o activitate ludică. Acest lucru este cu atât mai important pentru pisici, acestea având tendința de a nu consuma prea multă apă, ceea ce le poate provoca probleme de rinichi. Pentru a ajuta pisica ta să consume mai multe lichide în timpul verii, îi poți propune hrană umedă. Același lucru este valabil și pentru căței, doarece poți înlocui o proporție din hrană lui solidă cu hrană umedă.

Pentru plimbările cu câinele tău, te încurajăm să iei de fiecare dată o adăpătoare că să îl poți hidrata în orice circumstanță. 

Gustări sau jucării răcoritoare

Poți să pregătești gustări înghețate pentru animalul tău. Acestea îi vor permite să se răcorească și să se simtă răsfățat în același timp.

Iată o idee simplă și rapidă : poți lua bucăți de carne sau de pește crud, amestecă-le cu iaurt și pune-le în forme de gheață, la congelator. După câteva ore, poți servi o înghețată sănătoasă companionului tău.

Există și jucării pe care le poți umple cu apă și apoi congela, care îi vor permite câinelui sau pisicii tale să se răcorească fără să își dea măcar seama. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.