Indiferent dacă sunteți în căutarea unui animăluț de companie, dacă aveți alți prieteni necuvântători sau pur și simplu copilul dvs. își dorește un prieten de joacă, hamsterul poate să răspundă la toate cerințele dvs.! Există o multitudine de feluri de a descoperi distracția și atașamentul împreună cu micul companion despre care vom vorbi în continuare.

         Este necesar să trecem mai întâi în revistă câteva informații utile atunci când vă doriți un micuț nou membru al familiei.

         Hamsterul este un animăluț nocturn, ceea ce-l determină să fie mai activ seara, iar în timpul zilei să doarmă mai mult. Este un animal ușor de întreținut care necesită doar atenție la curățenie și hrănire. Cel mai important este însă să-i oferiți multă dragoste.

         Există mai multe rase de hamsteri, însă cei mai recomandați pentru a deveni membri ai familiei sunt Hamsterul Sirian și Hamsterul Pitic Roborovski, ambele rase fiind ușor de achiziționat din rețeaua de magazine Super zoo.

         Hamsterul Sirian este, de obicei, prima opțiune a copiilor, aceste rozătoare fiind foarte sociabile. Acceptă ușor o mângâiere și, datorită culorilor variate, de la alb la gri cenușiu, sunt și cei mai ‘’lipicioși’’ la prima vedere.

         Hamsterul Pitic Roborovski nu are același prim impact, dar are atuu-rile lui. Este puțin mai longeviv, prietenos, preferă să trăiască alături de alt hamster, este indicată de aceea achiziționarea a doi prieteni din start.

         După ce ați decis pentru ce rasă de companion optați, este foarte important să știți câteva detalii despre modul lor de viață zilnică.

Hamsterii necesită un spațiu adecvat, de preferat o cușcă specială pentru ei. Mai aveți nevoie de o adăpătoare pentru apă, un bol pentru hrană, așternut, o roată de joacă, o căsuță, o bilă cu care poate explora exteriorul cuștii în siguranță și orice alt accesoriu care îi face viața frumoasă.

La Super zoo găsiți absolut orice este nevoie pentru ca micul dumneavoastră prieten să pornească cu dreptul în noua lui viață de familie precum și personal specializat care vă poate oferi recomandări.

Sunt însă de menționat câteva aspecte extrem de importante:

Necesită hamsterii mult timp din partea familiei?

Indiferent ce specie de hamster alegeți, va trebui să vă alocați timp pentru interacțiunea cu el, în fiecare zi.  După cum am menționat, unele specii preferă să trăiască singure, altele în perechi. Este indicat ca decizia de a lua o pereche să fie luată din start, putând astfel să aproximați și spațiul necesar pentru creșterea unuia sau a mai multor hamsteri.

Este hamsterul un animal de companie potrivit pentru copii?

         În timp ce hamsterii nu sunt cea mai bună idee pentru copiii de vârste foarte mici, ei pot să fie animăluțul ideal pentru copiii puțin mai mari. Cu cât copilul înțelege mai bine și are maturitatea de a se comporta corespunzător cu un animăluț, cu atât hamsterul, la rândul lui, se va comporta mai bine în preajma noului prieten.

         De obicei, copiii sunt minunați în relația cu hamsterul pentru că sunt foarte curioși și entuziasmați de ideea că au pe cineva de care să aibă grijă. Pe lângă responsabilitate, hamsterul îl va învăța pe copil ce înseamnă compasiunea și atașamentul față de animale.

Este necesar de reținut faptul că orice animăluț nu este o jucărie, ci un membru al familiei! Nu este ceva ce poți abandona dacă îți pierzi interesul față de el. Copiii trebuie să învețe să fie responsabili și să își asume această prietenie.

Partea cea mai frumoasă este că, având dimensiuni reduse, hamsterul este ușor de luat în vacanță. De asemenea, există cutii speciale de transport care îi vor permite hamsterului să se bucure de zilele libere alături de dumneavoastră.

Dacă de 1 iunie ți-ai propus să aduci în viața copilului tău un nou prieten de joacă și un companion de nădejde, te invităm în rețeaua magazinelor Super zoo România, unde consilierii noștri îți vor pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru ca relația cu noul membru al familiei să fie una perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *