Cu toții avem o jucărie care ne-a marcat copilăria, pe care o luam peste tot, care ne liniștea în momentele tenisonate și pe care o strângeam la piept atunci când ne culcam seara. Dar știai că același lucru i se întâmplă și câinelui tău atunci când îi oferi o jucărie specială, care îl poate ajuta să se relaxeze, să se simtă protejat și pe care să o păstreze mult timp ?

Ai putea să crezi că dacă îi oferi câinelui tău o jucărie ar putea fi ridicol și că l-ai trata ca pe un copil. Dimpotrivă, un câine , mai ales unul pe care tocmai l-ai adoptat, va fi încântat să aibă o jucărie a lui, care să îi permită să se liniștească atunci când are nevoie de asta și să  își canalizeze emoțiile de manieră pozitivă. Jucăria lui va avea o importanță majoră asupra echilibrului său emoțional pentru mai multe motive.

Să îi ofer sau nu câinelui meu o jucărie ?

Atunci când adopți în căminul tău un catel sau un caine deja adult, îi trebuie puțin timp și câteva elemente cheie pentru a-și apropria noile repere. Câinii, ca și noi, au sentimente și o viață psihologică intensă, fiind animale inteligente și sensibile, la rândul lor, deci opțiunea de a-i oferi o jucărie a lui este una interesantă pentru a-l echilibra și a-l face să se simtă în largul lui mai repede.  El va percepe această jucărie ca un substitut al tău, deoarece va fi impregnat de mirosul și feromonii tăi.

Acest parfum discret pe care odoratul dezvoltat al câinilor îl  percepe mult mai bine decât noi va fi resimțit de câinele tău ca o companie în fiecare moment al vieții lui cotidiene. Se va simți liniștit pentru că te va « mirosi » lângă el, își va simți de altfel și propriul miros pe această jucărie, sau chiar cel al mamei lui dacă ai ocazia să  îl atingi de ea înainte să îl iei acasă cu tine. 

În momentele în care câinele tău va rămâne singur acasă, de exemplu, jucăria lui preferată îl va ajuta să nu se simtă abandonat și să se simtă în siguranță chiar și atunci când nu ești prezent fizic lângă el.

Cum să alegi bine o jucărie pentru câinele tău

Jucăriile pentru câinele tău  nu sunt la fel ca jucăriile pentru copii. Pentru a face alegerea bună, trebuie să ții cont de câteva criterii diferite. În primul rând , în funcție de mărimea câinelui tău, trebuie să îi iei o jucărie mai mult sau mai puțin solidă. Cu cât câinele este mai mare, cu atât și jucăria va trebui să fie mai rezistentă, deoarece forța lui este diferită.  Dacă vrei o jucărie pe care să o păstreze pentru o perioada cât mai lungă, trebuie să anticipezi presiunea pe care maxilarul lui o va avea când va deveni adult. De exemplu, o jucărie pentru un rottweiler nu se aseamănă cu una pentru un pinscher pitic. Prin urmare, o jucărie pentru câinele tău trebuie să fie definită de robustetea ei, dimensiunile care îi vor permite blănosului să o transporte țiținând-o în  gură și cât de mare va deveni acesta când va crește. Ea trebuie să poată să  reziste atacurilor dinților lui și jocurilor pe care le veți practica împreună. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *