Cu toții ne-am dori să ne putem lua câinele peste tot, mai ales în momentele cele mai agreabile pentru noi : când plecăm în vacanță !

Pentru ca lucurile să se întâmple exact așa cum visezi, trebuie să iei în considerare câteva lucruri înainte să porneșți la drum. Hai să facem împreună lista cu ce este important să prevezi și să verifici înainte să plecați împreună !

Caută un loc de cazare care acceptă câinii

Prima etapă, indiscutabil.  Ar fi păcat să ajungi la destinație după câteva ore de mașină, tren sau avion și să realizezi că patrupedul tău nu este binevenit. Verifică înainte să rezervi sau caută informația pe site-urile specializate în destinații dog friendly.

Organizează transportul pentru blănosul tău

Dacă vei face drumul în mașină, îți recomandăm să utilizezi o ladă de transport, să îi pui un ham ațașat cu o centură de siguranță sau să adaugi un filet care să separe bancheta de scaunele din față. Aceste 3 posibilități te vor ajuta să ajungi la destinație în siguranță împreună cu câinele tău. Nu uita să te opreșți în mod regulat pentru a-i permite să își dezmorțească picioarele, să își facă nevoile și să bea apă.

Dacă iei trenul, va trebui să investești într-o geantă de transport pentru câini sub 6 kilograme, iar pentru cei care depășesc această greutate, va trebui să prevezi o botniță și lesă.

Dacă ai ales să călătoreșți cu avionul, va trebui să te informezi în legătură cu condițiile impuse de compania aeriană și să alegi o ladă de transport care corespunde standardelor acesteia.

Dacă eșți aventurier și vei pleca cu barca, ar fi bine să prevezi o vestă de salvare pentru patrupedul tău, vei evita astfel eventualele accidente. O ieșire în mare, pe un lac sau un rău liniștit sunt ocazii minunate pentru a profita de peisaj și de răcoare. Nu te sfătuim însă să te aventurezi în ape repezi cu câinele tău deoarece poate fi periculos.

Te vei plimba cu bicicleta ? Gândește-te la temperaturile ridicate și nu uita că dacă blănosul tău aleargă alături de tine, el va depune un efort mult mai mare și va avea nevoie de hidratare și pauze la umbră. Există cărucioare care se pot atașa bicicletei, fie în spate, fie în față, în care îl poți instala, de exemplu. Câinii mai mici pot fi transportați într-o cutie de transport sau geantă pentru bicicletă.

Nu uita echipamentul

Te sfătuim să iei coșulețul sau covorașul câinelui tău cu tine pentru a-i organiza un colț pentru somn la destinație. Se va simți în largul lui mult mai repede în felul acesta.

Nu uita nici lesa, hamul sau zgarda pentru plimbări și eventual un medalion cu numărul tău de telefon pentru a fi sigur că poți fi contactat dacă se pierde. Mâncarea și gustările sunt și ele importante de pus în valiză. Schimbarea de cadru îi poate provoca tulburări digestive, nu adauga și mai mulți factori agravanți schimbându-i alimentația.

Un alt element de care vei avea nevoie :  sacii pentru excremente. Nu e glamour ca subiect, e drept, dar te va scoate din încurcătură în locuri turistice.

Sănătatea înainte de toate

Nu uita carnetul de sănătate al animalului tău atunci când pleci în vacanță. În caz că va avea probleme de sănătate, vei avea toate detaliile sale cu ține, în acest document. Verifică de altfel dacă toate vaccinele sunt la zi.

Sociabilizează-ți câinele înainte de plecare

Dacă vrei să mergi într-un loc turistic sau o zona foarte vizitată, te invităm să verifici nivelul de sociabilizare al câinelui tău. De manieră progresivă,  scoate-ți câinele în locuri din ce în ce mai animate pentru a-l pregăti pentru băile de mulțime la care riscă să participe.

Învață-l bazele educației

Aș spune că aceasta este partea cea mai importantă pentru a petrece o vacanță frumoasă cu câinele tău. Câinele tău trebuie să știe să meargă în lesă fără să te tragă după el pentru a profita pe deplin de plimbări.

El trebuie să fie capabil să revină atunci când îl chemi. Să știe să rămână în șezut,  culcat, să stea atâta timp cât îi ceri. Trebuie să fie capabil să suporte solitudinea fără să distrugă totul în jur sau să latre incontrolabil atunci când îl iei și în camera de hotel sau pentru a vizita un muzeu sau când mergi să faci cumpărături.

Bazele educației trebuie învățate cu mult înainte de plecarea în vacanța propriu zisă pentru că într-un mediu necunoscut și stimulant va fi mult mai greu să îl înveți bunele maniere.

Și dacă pleci cu o pisică?

Dacă pleci în vacanță cu o pisică, va trebui să respecți aproape aceleași reguli,  doar că pentru tine condițiile pot fi ceva mai simple  deoarece o pisică este mai mică și o poți transporta mereu în cușca de transport. De altfel, îți recomandăm, pentru securitatea pisicii tale, dar și a ta, să nu o scoți din cușcă de transport nici dacă te deplasezi cu mașina personală. Te sfătuim de asemenea să iei cu ține un așternut de silicat ca să își facă nevoile și litiera obișnuită a pisicii tale pentru a îi permite să își păstreze reperele chiar și atunci când nu este acasă. Acest lucru este foarte important pentru micuțele feline.

Nu uita de mâncarea pe care ai obicieul să i-o dai, fie că este uscată, fie că este umedă și de gustări, de bolurile pe care le foloseșți și acasă și de un culcuș agreabil în care să se poate odihni o dată ajunsă la destinație.

Profită !

De manieră generală, pentru  a rezuma materialele de care vei avea nevoie, va trebui să iei cu ține :

–          Pașaportul câinelui tău și probele vaccinarilor

–          Mâncare și gustări

–          Botniță

–          Zgarda sau hamul și lesa

–          Bolurile de apă și mâncare

–          Culcușul

–          Pensetă pentru căpușe

–          Medicamente, sau suplimente veterinare dacă este cazul

În concluzie, dacă ai bifat toate aceste elemente și pui în aplicare sfaturile noastre, ai toate șansele să petreci cea mai minunată vacanță din viața ta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.