Primul lucru pe care trebuie să-l știi înainte de a adopta un pisoi este că trebuie să aibă cel puțin 3 luni.

Asta pentru că există 2 tipuri de înțărcare:

– înțărcarea alimentelor care se face între 6 și 8 săptămâni

– « înțărcarea» emoțională care are loc între 12 și 14 săptămâni

Înțărcarea emoțională este o perioadă esențială pentru echilibrul pisoiului: el devine autonom față de mama sa și se confruntă cu frații, prin jocuri învață să nu muște și să nu se zgârie.

Un pisoi mic care nu a fost înțărcat riscă să dezvolte diverse probleme de comportament, de exemplu agresivitate, anxietate sau probleme de curățenie.

Prin urmare, este esențial să lăsați pisoiul cu mama și frații săi până la vârsta de 3 luni.

După această vârstă, apoi, iată care sunt etapele esențiale:

identificare: animalul tău trebuie identificat printr-un tatuaj sau un cip

vaccinuri: cele mai importante sunt tifos/coryza și leucoza, dacă pisica ta va ieși din casă și va intra în contact cu alte pisici. Rapelul trebuie făcut 3 săptămâni mai târziu, apoi în fiecare an.

deparazitare: în fiecare lună până la 6 luni, apoi de 2 până la 4 ori/an

tratament anti-parazit extern: acesta este necesar chiar dacă pisica nu iese, pentru că aducem noi germeni pe pantofii noștri ori de câte ori venim de afară.

castrarea/sterilizarea în jurul vârstei de 6 luni (posibilă în unele cabinete veterinare începând cu vârsta de 4 luni).

Vei avea de asemenea nevoie de accesorii pentru pisicuța ta:

Două boluri: pisica ta are nevoie de un castron dedicat hranei și de un castron pentru apă. Evită bolurile două în unul, care sunt mai dificil de curățat, și optează în schimb pentru două boluri separate. În plus, vei evita ca o parte din hrană să ajungă în apă și să refuze să o bea! Alege preferabil bolurile din oțel, sticlă sau porțelan, pentru că plasticul este neigienic și prinde repede un miros neplăcut.

O litieră: pisica ta are nevoie de o litieră curată, situată departe de hrană, într-un loc liniștit și protejat. Pisica are un standard ridicat de igienă; dacă nu-i respecți nevoile, poate căpăta obiceiul de a-și face treaba în altă parte. Poți opta pentru o litieră cu capac pentru confortul și intimitatea pisicii tale și o litieră cu granule care îi plac și care nu se lipesc de lăbuțe. În cele din urmă, elimină urina și fecalele în fiecare zi și schimba tava în întregime în fiecare săptămână.

O zonă pentru dormit: pisoiul are nevoie de un loc propriu pentru a dormi, departe de zgomot și departe de zona de mâncat și de litieră.

Jucării: Pisica ta are nevoie de jucării pentru a se distra, atât singură cât și cu tine. Mingi, grifoar, copaci pentru pisici, undițe, jocuri luminoase … ai o gamă largă de opțiuni, nu ezita să ceri sfaturi în magazinele noastre petru a descoperi ultimele noutăți!

O ladă de transport: este esențial să investești într-o ladă de transport pentru a-ți duce pisica la veterinar și pentru când o iei cu tine în vacanță. Lada o protejează și o calmează.

Prima noapte în noua sa casă poate fi dificilă pentru un pisoi proaspat «dezrădăcinat». Instalează-l în coșuletul pentru dormit și încearcă să reziști tentației de a-l lua cu tine, dacă ai hotărât să îi interzici accesul la camera ta. Este posibil să aibă nevoie de 3-4 nopți pentru a se obișnui. Dacă vrei să-i acorzi accesul la camera ta, poți, dar să știi că se va obișnui repede și că nu vei mai putea să i-l interzici. Te sfătuim să iei decizia înainte de venirea pisoiului.

Acum cunoști toate lucrurile importante pentru atunci când adopți prima ta pisică, te vor ajuta enorm! Fii răbdător și blând. Ascultă-l și oferă-i toată dragostea de care ești capabil; ți-o va da înapoi înzecit!

One Response

  1. Super sfaturi eu am 2 pisici si imi place sa invat tot ce e mai bine pentru ele,am si o catelusa,si eu sfatuiesc pe toata lumea,sa iubeasca animalutele,ca te incarca pozitiv si iti dau o stare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *