Plecarea în vacanță se apropie cu pași repezi, așadar este timpul să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și trucuri despre călătoria cu mașina alături de câinele și copilul tău.

Înainte de toate… siguranță!

Pentru o călătorie perfectă, siguranța este aspectul cel mai important. Iată câteva sfaturi atât pentru câine, cât și pentru copil.

În nici un caz câinele tău nu trebuie să se poată mișca liber în habitaclul mașinii. Altfel vă poate distrage atenția, iar dacă frânați brusc, se poate răni sau provoca un accident! În același timp, copilul tău trebuie să fie instalat într-un scaun special, adaptat vârstei lui și atașat cu centura de siguranță.

Ideal ar fi să poți separa câinele de partea din față a vehiculului printr-un grilaj sau o plasă de protecție pentru a preveni să fie proiectat spre parbriz în cazul unui accident.

Cușca de transport poate fi un bun compromis, cu condiția, desigur, să fie atașată de scaun sau să se afle în portbagaj.

Asigură-te că oriunde va călători câinele tău, acesta este bine ventilat și este ferit de lumina puternică a soarelui. Câinii sunt claustrofobi așa că nu-i închideți în portbagaj printre bagaje.

Pentru un transport reușit

O călătorie poate fi uneori lungă, adesea agitată și doar rareori liniștită. Prin urmare, este necesar să considerăm opriri regulate pentru a lua o gură de aer proaspăt. Putem pregăti, de asemeni, mici activități care să capteze atenția copilului și cățelului în timpul călătoriei. La urma urmei, nu ne grăbim: în vacanță ne bucurăm!

Pregăteste activități, jocuri care stârnesc imaginația, un desen animat, jucării și o păturică pentru pauze! Pentru a relaxa șoferul și pentru a calma nervii celui care se ocupă de copii, fă pauze acolo unde fiecare dintre participanți îsi poate dezmorți picioarele și alerga puțin.

Oprește-te într-un oraș sau un sat drăguț de pe drum. Profitați de ocazie pentru a mânca și vizita împrejurimile – veți pierde puțin timp, dar cu stomacul plin și după o plimbare bună, veți câștiga cu siguranță la capitolul liniște. Dacă micuțului tău îi este rău în mașină, nu uita să mergi la farmacie pentru procurarea de tratamente împotriva răului de mișcare.

Nu uita să iei suficientă apă, alimente, și cel putin o jucărie sau un obiect familiar pentru câinele tău. Și câinii sunt afectati de stres, anxietate și rău de mișcare. Poți folosi cu încredere homeopatia sau tratamentele recomandate de medicul tău veterinar.

Într-un spațiu închis, respectul este cheia succesului

Atunci când ai un câine și un copil, știi cu siguranță că trebuie să îl educi și pe primul și pe cel din urmă deopotrivă. Pentru ca voiajul să fie unul plăcut, fiecare dintre membrii familiei își cunoaște locul și îi respectă pe ceilalți. Acest lucru se aplică, bineînteles, dacă îi înveți pe cei mici să respecte câinele, nevoile acestuia și limbajul lui corporal, pentru a înțelege rapid atunci când este cazul să îl lase în pace sau când este vremea pentru joacă. De exemplu, știai că atunci când un câine își linge în mod repetat boticul, asta înseamnă că nu se simte în largul lui în situația cu care se confruntă? Atunci când întoarce capul și evită privirea unui om, el este agasat și pot apărea accidente

Sfătuiește-l pe cel mic să nu solicite cățelul prea mult în timpul drumului și să îl lase să se odihnească. Îl poate desigur mângâia dacă și câinele acceptă acest lucru. Poți pregăti câteva bunătăți și recompense pentru a întări relația lor de prietenie și amuzamentul pe drum. Asta dacă nu suferă de rău de mașină, evident.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să construiești o relație frumoasă între copilul și câinele tău înainte de plecarea la drum, îți recomandăm articolul despre acest subiect de pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *