Pentru acvariștii mai experimentați, menținerea unui stoc din aceste obiecte este ca o a doua natură. Cu toate acestea, pentru începători, este foarte benefic să știe ce articole ar trebui să aiba la îndemână în cazul în care apare o urgență neprevăzută, cum ar fi un acvariu fisurat sau spart, deteriorarea calității apei sau pești stresați.

Ce faci în situația în care acvariul se sparge sau se fisurează?

Una dintre urgențele majore pentru un acvarist este un acvariu spart sau cu scurgeri, deoarece acest lucru va afecta sănătatea peștilor, precum și echipamentele de filtrare, încălzitoarul, pompa de aer, iluminatul, etc.

O consecință a dereglării echipamentelor de susținere a vieții subacvatice va duce, cu siguranță, la o deteriorare drastică a calității apei, ceea ce va declanșa un real stres pentru pești și le va slăbi și sistemul imunitar. Pe lângă echipamentele de rezervă, pe care ar trebui să le ai, e indicat să păstrezi  întotdeauna la îndemână kit-uri de testare a apei și să le utilizezi ca parte a întreținerii continue a acvariului. Testele Tetra 6 în 1 îți permit să verifici rapid și ușor calitatea apei, în orice moment și pot fi utilizate alături de aplicația Tetra Aquatics App, ceea ce îți va permite să acționezi rapid la orice schimbare.

Când e vorba de un acvariu spart, nu prea se pot face multe, deși poate ar fi util să ai la îndemână un alt acvariu pentru a ține peștii în caz de urgență. Cei care au iazuri pot folosi o piscină improvizată pentru a ține temporar peștii, în caz de urgență sau în timpul unei curățări majore a iazului.

Deteriorarea calității apei

Să ne imaginăm că testele de calitate a apei relevă o problemă majoră în rezervor; nivelurile de amoniac sunt în afara graficului sau există niveluri periculoase de pH și KH, de exemplu. Cea mai la îndemână acțiune corectivă ar fi o schimbare semnificativă a apei, motiv pentru care trusa noastră de urgență trebuie să includă un stoc bun de  Tetra AquaSafe

Iată calitățile acestui produs indispensabil:

Pentru acvariștii care dețin pești marini, o schimbare parțială a apei înseamnă producerea de apă sărată sintetică; un proces care ar trebui să dureze cu adevărat 24 de ore. Un stoc de apă sărată sintetică ar trebui păstrat ca parte a trusei de urgență pentru o înlocuire rapidă a apei.

După o schimbare parțială a apei pentru a corecta calitatea acesteia, aplicarea cărbunelui activ la filtru poate ajuta la restabilirea în continuare a parametrilor apei. Dacă nivelurile ridicate de amoniac și nitriți au fost problemele, atunci o doză dintr-o cultură de bacterii filtrante, cum ar fi Tetra SafeStart sau Tetra FilterActive, va ajuta la restabilirea populațiilor nitrificatoare.

Asigură-te că peștilor le este bine

În urma deteriorării habitatului lor, peștii vor rămâne deseori cu niveluri ridicate de stres și imunitate scăzută, care îi pot lăsa susceptibili la multe boli. Dacă astfel de boli infecțioase își fac apariția, peștii prezintă adesea simptome predictibile.

Ectoparaziții microscopici, de la nivelul pielii și branhiilor, cum sunt Costia și Trichodina, provoacă iritații intense peștilor, ducând la producerea unui strat mai gros de mucus care poate determina peștele să devină letargic și să gâfâie la suprafața apei. În urma infecției cu Ictyhopthirius, se pot dezvolta pete albe pe toată pielea și pe aripioare.

Acești paraziți pot fi de obicei controlați cu o doză de antiparazitar cu spectru larg, cum ar fi Tetra Contralck. Este de preferat să ai acest tratament la îndemână și să cunoașteți circumstanțele în care este bine să îl folosești. În funcție de afecțiunea pe care o au peștii și numai după o evaluare completă și amănunțită a valorilor calității apei, poți aplica tratamentul corect.

Depozitarea trusei de urgență

Dacă apare o situație, este important să ai elemente pregătite pentru a asigura bunăstarea peștilor, acționând rapid. Investește întotdeauna într-un brand de încredere pentru tot ceea ce înseamnă acvaristică, cum ar fi Tetra, care de aproape 70 de ani este pasionat de asigurarea bunăstării peștilor și a altor animale acvatice prin produse inovatoare și de înaltă calitate, cum ar fi gama sa de acvarii Starter Line disponibile în 30L și 54L. Ca întotdeauna, dacă nu ești sigur cu privire la ce acvariu să alegi sau ai întrebări despre pești, suntem întotdeauna bucuroși să te sprijinim.

Lista de verificare a kitului de urgență pentru acvariul cu pești de apă dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *